123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Direct leverbaar! Dunlop ventilator met 3 standen

Kies uw ideale PostNL labelprinter

Hand scheurt een verzendetiket met adresgegevens uit een labelprinter

Als u vaak pakketten verstuurt met PostNL is een eigen labelprinter echt onmisbaar. Dit apparaat helpt u in een hoog tempo etiketten te drukken, waardoor u nog sneller uw pakketjes kunt verzenden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat uw labelprinter geschikt is om etiketten voor PostNL te printen. Daarom duiken we in dit artikel in de beste PostNL labelprinters voor uw verzendetiketten!

PostNL labelprinter kiezen: waar moet u op letten?

Labelprinters zijn apparaten met verschillende functies en eigenschappen. Het is belangrijk dat u weet wat deze specificaties betekenen, wat de voor- en nadelen zijn en of ze passen bij uw behoeften. Dit zijn de 10 belangrijkste punten waar u op moet letten bij uw keuze:
  1. Label- en afdrukbreedte: PostNL hanteert voor verzendetiketten een afmeting van 102 x 150 mm. Kijk daarom goed of een labelprinter dit formaat ondersteunt. Deze informatie vindt u in onze productomschrijvingen en onder de specificaties.
  2. Voorgestanste/doorlopende labels: kies voor een PostNL stickerprinter die etiketten met een vaste maat (voorgestanst) print of een apparaat waarbij u de lengte zelf kunt bepalen (doorlopend).
  3. Digitale postzegels/verzendlabels: hiervoor moet uw labelprinter specifieke formaten kunnen verwerken. Voor digitale postzegels gaat het om labels van 28 x 89 mm en 36 x 89 mm. PostNL hanteert voor verzendetiketten een afmeting van 102 x 150 mm. Kijk daarom goed of een labelprinter deze formaten ondersteunt. 
  4. Netwerk: bedenk hoe u uw verzendlabelprinter voor PostNL wilt verbinden: via wifi, ethernet, bluetooth of Wi-Fi Direct.
  5. Stand-alone/desktop: bij een stand-alone labelprinter heeft u geen computer nodig om de printer te laten werken. Handig als u op locatie etiketten wilt afdrukken. Kies voor een desktop labelprinter als u het apparaat op een vaste plek neer wilt zetten.
  6. Mobiel printen: hiermee kunt u labels afdrukken vanaf uw smartphone of tablet.
  7. Printsnelheid: hoe hoger de snelheid, hoe meer tijd u bespaart. De afdruksnelheid wordt vaak weergegeven in aantal millimeters per seconde.
  8. Direct thermisch/thermal transfer: beide printtechnologieën zijn perfect voor het afdrukken van verzendlabels. Direct thermische labels gaan wat minder lang mee en zijn gevoelig voor hitte en licht. Thermal transfer etiketten gaan daarentegen langer mee, ideaal als u ook labels wilt maken voor productidentificatie.
  9. Printresolutie: hoe hoger de resolutie, hoe scherper (kleine) teksten, afbeeldingen en barcodes te zien zijn.
  10. Prijs: de prijs van een labelprinter voor PostNL varieert sterk. Afhankelijk van uw budget, wensen en eisen, kiest u een labelprinter die bij u past.
 
Om digitale postzegels voor uw pakketten te printen, heeft u een PostNL-account nodig. Daarnaast moet uw labelprinter voorzien zijn van DYMO Label Software. Via de website van PostNL kunt u heel gemakkelijk uw eigen digitale postzegels printen.
 
BEKIJK OOK
Handige infographic voor het kiezen van uw PostNL labelprinter.

Beste PostNL labelprinters

Nu u weet waar u op moet letten bij het aanschaffen van een labelprinter voor PostNL, gaan we kijken naar 3 labelprintermodellen. Deze apparaten zijn geschikt voor het afdrukken van PostNL labels. Ze verschillen in specificaties, zoals resolutie, printsnelheid en printtechnologie. Vergelijk deze eigenschappen dus goed voor u een keuze maakt.
 
Heeft u uw PostNL labelprinter gevonden? Dan kunt u met de juiste labels erbij uw eigen verzendetiketten printen. Lees voor meer informatie ons uitgebreide artikel over PostNL labels maken en printen en ga direct aan de slag. Zo geeft u al uw pakketjes in een handomdraai een professionele uitstraling en versnelt u uw verzendproces!

Handig om mee te bestellen

Veelgestelde vragen

Wat is de beste labelprinter voor PostNL labels?

Een labelprinter die verzendetiketten van 102 x 150 mm kan afdrukken. In dit artikel lichten we drie printers uit die perfect zijn als u vaak pakketten verstuurt met PostNL.

Waar kan ik labels kopen voor mijn PostNL labelprinter?

Etiketten voor uw PostNL verzendlabelprinter koopt u met laagsteprijsgarantie bij 123inkt.nl. Voor sommige modellen hebben wij ook labels van ons huismerk ontwikkeld. Hiermee print u haarscherpe etiketten van hoge kwaliteit. Bovendien zijn deze etiketten nóg goedkoper. Vandaag besteld, morgen in huis!

Kan ik mijn PostNL labelprinter gebruiken voor internationale zendingen?

Ja, PostNL heeft een standaardafmeting voor verzendetiketten, namelijk 102 x 150 mm. Deze afmeting geldt zowel voor pakketten die naar het buitenland worden verzonden als voor binnenlandse zendingen. Als uw labelprinter voor PostNL dit etiketformaat ondersteunt, dan kunt u de verzendetiketten zelf afdrukken.


Heeft u vragen over het bestellen van een labelprinter voor PostNL? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Dan helpen de medewerkers van onze klantenservice u graag verder. Zij staan op werkdagen van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar.