123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Nu ook de goedkoopste kantoorartikelen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Netwerkkabels

Netwerkkabels voor uw apparaten koopt u hier voor de beste prijs. U vindt hier Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 kabels, en een handige netwerk switch. Bestel vandaag vóór 23.59 uur uw internetkabel, dan heeft u hem morgen al in huis!
1 - 0 van 0

Netwerkkabels

Koop netwerkkabels met laagsteprijsgarantie

Met een netwerkkabel verbindt u een apparaat met het internet. U kunt er ook een lokaal netwerk mee opzetten, met of zonder internetverbinding. U heeft daarvoor een modem, router, hub of netwerk switch nodig:
  • Internet: aansluiten via een modem of router
  • Lokaal netwerk met internet: aansluiten via een modem of router
  • Lokaal netwerk zonder internet: aansluiten via een hub of netwerk switch
Vervolgens kiest u voor een Cat5e, Cat6, Cat6a of Cat7 kabel. Deze ethernetkabels koopt u bij ons altijd voor de allerlaagste prijs.

Verschillende netwerkkabels

Netwerkkabels zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Ze worden aangeduid met Cat (category), een cijfer en soms een letter. De cijfers en letters geven aan om welke categorie het gaat:
  • Cat5e - categorie 5 enhanced
  • Cat6 - categorie 6
  • Cat6a - categorie 6 augmented
  • Cat7 - categorie 7
Hoe hoger het categoriegetal, hoe hoger de prestaties van de kabel. Voor u een netwerkkabel koopt, is het handig om te weten wat de verschillen in prestaties precies zijn.
 
Kabeltype Snelheid Bandbreedte
Cat5e 1 Gbps 100 MHz
Cat6 1 Gbps 250 MHz
Cat6a 10 Gbps 500 MHz
Cat7 10 Gbps 1000 MHz

De keuze voor een kabel hangt af van de grootte van uw netwerk en de hoeveelheid data die u erover wilt versturen. Ook de eisen die u stelt aan de snelheid spelen een rol.
  • Snelheid: hoe hoger de snelheid, hoe sneller u bestanden kunt downloaden, video’s kunt streamen en online games kunt spelen.
  • Bandbreedte: dit heeft te maken met de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een netwerkkabel kan. Een hogere bandbreedte betekent dat meerdere apparaten tegelijk met uw netwerk kunnen verbinden, zonder dat de snelheid omlaaggaat.
Een hogere snelheid en bandbreedte is belangrijk voor een betrouwbare en snelle internetverbinding.

De beste netwerkkabels voor een toekomstbestendig netwerk

Voor de meeste huishoudens is een Cat5e of Cat6 kabel voldoende. Eén gigabit per seconde (Gbps) is prima voor alledaagse taken, zoals internetten, streamen en gamen. Toch is het verstandig om alvast voorbereid te zijn op de toekomst. Internetsnelheden worden namelijk hoger en we krijgen steeds meer apparaten in huis die verbonden zijn met het internet. Daarom raden we u aan alvast een Cat6a of Cat7 kabel te bestellen. Hiermee bent u beter voorbereid op de nieuwste technische ontwikkelingen.

Ook voor grote bedrijven zijn Cat6a en Cat7 internetkabels echt onmisbaar. Deze types zijn perfect voor netwerken waar veel data tegelijk wordt verwerkt. Cat7 kabels worden veel gebruikt in datacenters, grote productiebedrijven en wetenschappelijke instellingen.

Cat6a en Cat7 in combinatie met de nieuwste glasvezelkabels

Providers, zoals KPN, leggen steeds meer glasvezelkabels aan. Dit houdt in dat deze kabels de snelheid en capaciteit van internetverbindingen verhogen. In uw meterkast zit een apparaat dat het glasvezelsignaal omzet naar een elektrisch signaal. Dit elektrische signaal gaat vervolgens via uw netwerkkabel naar uw router. De snelheid van uw internetverbinding wordt bepaald door de glasvezelkabel, maar ook door de kwaliteit van uw netwerkkabel.

Als u een oudere kabel, zoals de Cat5e, gebruikt, kan uw netwerk snel overbelast raken. Dit gebeurt vooral als er veel apparaten tegelijk worden gebruikt. Cat6a en Cat7 kabels hebben juist een hogere snelheid en bandbreedte, en zijn stabieler. Ze zijn hierdoor beter geschikt voor de nieuwe glasvezelkabels die worden aangelegd.

De lengte van een netwerkkabel

De ethernetkabels in ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes: van 0,25 tot 500 meter.
  • Korte kabels (0,25 - 5 meter): voor verbindingen tussen apparaten op een bureau of in een kast
  • Middellange kabels (5 - 50 meter): voor verbindingen tussen verschillende ruimtes of verdiepingen in een kantoor of huis
  • Lange kabels (50 - 500 meter): voor verbindingen tussen panden of in zeer grote gebouwen
Afhankelijk van de afstand tussen uw apparaat en een modem, router, hub of netwerk switch kiest u de gewenste lengte.

Netwerkkabels met soepele of stugge kern

De (middel)lange kabels (50 tot 500 meter) in ons assortiment hebben een soepele of stugge kern. Bij een soepele kern bestaat elke ader van de kabel uit meerdere, dunne koperdraadjes. Hierdoor is de internetkabel buigzaam en flexibel. U maakt daardoor makkelijk bochten, zonder dat de draden binnenin breken. Ook als u hem vaak wilt verplaatsen, is dit type kabel erg handig.

Een kabel met een stugge kern heeft aders die meestal uit één massieve koperdraad bestaan. Daardoor zijn deze ethernetkabels stugger en minder flexibel. Als u de kabel te veel buigt, bestaat de kans dat de draden breken. Wees daarom voorzichtig als u een bocht wilt maken. Voor vaste installaties zijn LAN-kabels met een stugge kern vaak de beste optie.

Netwerk switch voor uw netwerkkabels

Met een netwerk switch kunt u meerdere apparaten verbinden met internet. De switch in ons assortiment heeft 4 ingangen om devices aan te sluiten. Ideaal voor computers, printers, smart home devices en gameconsoles. U kunt de netwerk switch ophangen aan de muur, zodat hij geen ruimte inneemt op uw bureau.

Leg uw eigen netwerk aan met een gereedschapset

Als u graag uw eigen netwerken aanlegt, bestel dan de netwerkgereedschapset van ProCable. Deze complete kit bevat:
  • LSA-tang (dogger)
  • Modulaire krimptang voor RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren
  • Kabelstripper
  • Kabeltester voor RJ11, RJ12 en RJ45
  • Stevige opbergtas met handvat
Met deze onderdelen kunt u kabels knippen en strippen, connectoren aansluiten of een kabel op een LSA-strook, patchpaneel of wandcontactdoos aansluiten. Gebruik de handige kabeltester om te controleren of uw kabels nog goed werken.

Vaak samen gekocht met

Veelgestelde vragen

Wat is een netwerkkabel?

Een netwerkkabel is een snoer waarmee u apparaten met het internet of een lokaal netwerk verbindt.

Wat is het verschil tussen Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 kabels?

De snelheid en bandbreedte. Een hoger cijfer van de kabelcategorie betekent dat dat type sneller is en een hogere bandbreedte heeft. Hoe hoger de snelheid van de netwerkkabel, hoe sneller u kunt downloaden, streamen en online gamen. De bandbreedte zegt iets over de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een kabel verzonden kan worden. Een hogere bandbreedte betekent dat u meer apparaten tegelijkertijd op uw netwerk kunt aansluiten, zonder dat de kwaliteit van uw internetverbinding achteruitgaat.

Hoe sluit ik een netwerkkabel aan op mijn computer?

Een netwerkkabel sluit u aan op de netwerkpoort van uw computer. Deze poort is meestal blauw. Het andere uiteinde kabel sluit u aan op uw modem of router.


Heeft u vragen over het bestellen van LAN-kabels? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Dan helpen de medewerkers van onze klantenservice u graag verder. Zij staan op werkdagen van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar.