123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo
123inkt.nl
Nieuw Walden 56-64
1394 PC Nederhorst den Berg
Telefoon: 0294-787123
E-mail: informatie@123inkt.nl 
Vragen: 123inkt.nl/help
meer dan 4 miljoen klanten! Sinds 2010 lid van Thuiswinkel Waarborg

Beste Webwinkel van Nederland

Winactie zomer 2024 - bestel en maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Top 3 labelprinters voor GLS labels

Postbezorger staat voor een deur met pakketjes

Verzendlabels of adresetiketten zijn noodzakelijk om pakketten te versturen. Een verzendlabel bevat belangrijke informatie zoals het trackingnummer, formaat en gewicht van het pakket en natuurlijk het verzend- en bezorgadres. Als u pakketten wilt verzenden met GLS biedt een labelprinter uitkomst.

Met een labelprinter print u GLS-labels:
  • Professioneel: een labelprinter zorgt voor scherpe tekst en duidelijke barcodes.
  • Efficiënt: u print verzendetiketten sneller dan met een ‘gewone’ printer en u heeft geen inktcartridges nodig.
  • Nauwkeurig: labelprinters zijn geoptimaliseerd voor het afdrukken van standaard verzendetiketten. Het automatische afdrukproces vermindert de kans op fouten.
  • Met barcodes: barcodes laten zien waar in het distributieproces een pakket zich bevindt. Een labelprinter zorgt voor de beste lees- en scanbaarheid van barcodes op labels.
Een labelprinter is speciaal ontworpen om in een handomdraai barcodes, etiketten en (verzend)labels te printen. Alle verzendinformatie op het GLS-etiket wordt nauwkeurig afgedrukt en is goed leesbaar. Zo weet u zeker dat uw pakket soepel het verzendproces doorloopt.

5 punten om op letten bij de aanschaf van een labelprinter

De aanschaf van een labelprinter is een belangrijke stap wanneer u de verzend- en organisatieprocessen binnen uw bedrijf wilt stroomlijnen. Of u nu een klein of groot bedrijf runt, een winkel beheert of behoefte hebt aan gestructureerd labelen. Houd in ieder geval rekening met deze punten om snel tot de juiste keuze te komen:
  • Doel en gebruik: wilt u voornamelijk verzendetiketten printen of ook labels maken voor productidentificatie en archivering?
  • Afdrukresolutie: hoe hoger de afdrukresolutie, hoe gedetailleerder de afbeeldingen en barcodes en hoe beter de leesbaarheid van kleine tekst. Kies voor verzendlabels een resolutie van minimaal 203 dpi.
  • Printsnelheid: verzendt u veel pakketten op een dag? Dan kunt u het best een labelprinter kiezen met een snelheid vanaf 202 mm per seconde. Print u slechts af en toe een verzendetiket, dan volstaat een snelheid van 102 tot 202 mm per seconde of lager.
  • Verbindingsmogelijkheden: zorg ervoor dat u de labelprinter kunt aansluiten op de systemen en apparaten waarmee u werkt. Moderne printers beschikken o.a. over USB, Ethernet en draadloze opties.
  • Etiketformaten: controleer of de labelprinter geschikt is voor het formaat en type etiket dat u wilt gebruiken. GLS-verzendlabels hebben het standaardformaat van 10 x 15 cm.
Een nette verpakking en een goed leesbaar verzendlabel zorgen voor een professionele uitstraling. En dat geeft uw klanten een veilig gevoel.

   

Verschillen tussen labelprinters

Natuurlijk zijn alle labelprinters uit ons assortiment van topkwaliteit en gaan ze lang mee. Toch zijn er wel verschillen. En die zitten met name in de mogelijkheden, de snelheid en de printresolutie. Ook kan er verschil zitten in de printtechnologie. Welke kiest u?
  • Direct thermisch: bij deze technologie wordt met warmte de inkt op speciaal thermisch papier gedrukt. Dit papier laat inkt verschijnen zodra het blootgesteld wordt aan warmte.
  • Thermisch transfer: deze techniek gebruikt naast een label ook een inktlint. Met warmte wordt inkt van het inktlint op het label overgebracht.
Labels die uit via de thermisch-transfertechniek worden geprint gaan langer mee. Daarom zijn deze het meest geschikt voor productidentificatie.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Voor het printen van verzendlabels is een direct-thermische-printer het meest geschikt. Deze printers zijn vaak voordeliger in aanschaf en u heeft niet de kosten van een inktlint.
 

Labelprinter kiezen: top 3

Wat de juiste labelprinter voor u is, hangt af van uw wensen. En natuurlijk van uw budget. Om het u gemakkelijk(er) te maken hebben we alvast een kleine selectie voor u gemaakt. Alle 3 de labelprinters zijn geschikt om GLS-labels mee af te drukken.
   

Maak in 5 stappen een GLS-verzendlabel aan

  1. Ga naar de website en log in op MyGLS. Klik op 'Pakketten verzenden'.
  2. Vul op de eerste pagina de gegevens van de ontvanger in. Ook als het pakket naar een GLS ParcelShop verstuurd wordt, moet u het huisadres van de ontvanger invullen.
  3. Klik op 'Doorgaan' en kies de service waarvan u gebruik wilt maken.
  4. Gaat het pakket naar een particuliere ontvanger? Zet dan een vinkje bij 'PrivateDeliveryService'. Wanneer u het pakket naar een GLS ParcelShop stuurt vinkt u 'ShopDeliveryService' aan.
  5. Vul het gewicht in en klik op 'Voltooien'. U kunt het label nu downloaden en afdrukken.